Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κανελόνια με σπανάκι και φέτα

Η συνταγή επιτυχίας για τους λάτρεις των ζυμαρικών.

Η συνταγή επιτυχίας για τους λάτρεις των ζυμαρικών

Τα κανελόνια είναι από τα πιάτα που συνδέουν γεύσεις και αρώματα με μνήμες από τραπέζια στο σπίτι. Μπορεί να τα έχεις συνηθίσει γεμισμένα με κιμά αλλά η παρακάτω συνταγή πίστεψε θα σε εκπλήξει ευχάριστη κάνοντας σε να βρίσκεις τα παραδοσιακά κανελόνια «βαρετά»

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. σπανάκι, πλυμένο και κομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 150 γρ. φέτα
  • 200 γρ. κανελόνια

Υλικά για τη μπεσαμέλ

  • 125 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 600 ml φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. Φέτα
  • 2 κρόκους αυγών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να μαραθεί. Έπειτα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα αι ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Βάζουμε το φρέσκο βούτυρο σε μέτρια φωτιά, να λιώσει. Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να ψηθεί το αλεύρι. Ρίχνουμε σταδιακά το φρέσκο γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

Όταν πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους 2 κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα στη Μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά μπεσαμέλ στον πάτο και την απλώνουμε παντού. Έπειτα γεμίζουμε κάθε κανελόνι με τη γέμιση και τα τοποθετούμε από πάνω, κολλητά το ένα στο άλλο. Στη συνέχεια περιχύνουμε τα κανελόνια με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, απλώνοντάς τη ομοιόμορφα και ψήνουμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.

Διαβάστε επίσης