Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κακάο: Πως μας βοηθάει να χάσουμε βάρος

Το φυτό κακάο είναι γνωστό κι ως η “τροφή των Θεών”

Η σκόνη κακάο παρασκευάζεται από τον θρυμματισμό των κόκκων κακάου. Περιέχει εξαιρετικά συστατικά, τα οποία έχουν σημαντικά οφέλη τόσο στη διατροφή όσο και την υγεία μας. Το κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ασβέστιο και αποτελεί την πλουσιότερη πηγή φυτικού σιδήρου. Επίσης, οι πολυφαινόλες που περιέχει βοηθάνε στο να μην πεινάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν λοιπόν ανήκετε στους cholovers της παρέας μας και έχετε ξεκινήσει διατροφή, δεν είναι ανάγκη να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας κακάο. Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση σοκολάτας, αν γίνεται με μέτρο, λόγω του κακάου που περιέχει μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Καθώς περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες.

Ακόμα ένα συν που έχει, είναι ότι βοηθάει στην καύση και οξείδωση του λίπους. Ενώ παράλληλα παράγει ντοπαμίνη στον οργανισμό, μία ουσία που βοηθάει στην καλή ψυχολογία και στην ευτυχία. Επιπλέον, ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας και προκαλεί κορεσμό.

Το κακάο δεν κάνει κάλο μόνο όταν βρίσκεται σε στερεή μορφή. Το ρόφημα κακάο περιέχει πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που προκαλούν τον κορεσμό και θα κρατήσουν το αίσθημα της πείνας για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Επίσης, απομακρύνει τα περιττά υγρά από το σώμα.

Το κακάο όπως κατάλαβες έχει εξαιρετικά οφέλη για την υγεία μας. Παρόλα αυτά μη ξεχνάς ότι για να δράσει θετικά, πρέπει η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο!

Διαβάστε επίσης