Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ισπανικό παγωμένο latte με ζαχαρούχο γάλα

Συνταγή από την Ισπανία

Τρία υλικά, εσπρέσο, γάλα φρέσκο και ζαχαρούχο, λίγος πάγος κι έτοιμο το παγωμένο σπανιόλικο latte, που είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες του καλοκαιριού.

Υλικά

Μερίδες: 1

  •  150 ml γάλα φρέσκο, πλήρες (ή γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό ρόφημα της αρεσκείας μας)
  •  2-3 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλα
  •  120 ml εσπρέσο
  •  πάγος

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ισπανικό παγωμένο latte με ζαχαρούχο γάλα σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε δυνατά το γάλα με το ζαχαρούχο, να αφρίσει σχεδόν το μείγμα.
  2. Αν έχουμε αφρογαλιέρα, μπορούμε να κάνουμε τη διαδικασία εκεί.
  3. Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο και τον αδειάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι που έχουμε γεμίσει με πάγο.
  4. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα γάλακτος-ζαχαρούχου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης