Ελαφριά και απολαυστική!
- 8 αυγά
- 4 κ.σ. φρέσκο γάλα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 3 φέτες ζαμπόν βραστό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά σε καρε
- 2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ
- 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Η ισπανική ομελέτα περιέχει κυρίως πατάτες και αυγά και μπορεί να γίνει στο τηγάνι ή στο φούρνο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι τη πιπεριά και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το γάλα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα μυρωδικά και το τυρί.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ρίχνουμε στο μίγμα μας.
Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος 24×24 και αδειάζουμε την ισπανική ομελέτα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στην μεσαία σχάρα φούρνου για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της και να σταθεροποιηθεί.
Μπορείτε να την συνοδέψετε με μια σαλάτα της αρεσκείας σας.
πηγή:https://www.argiro.gr