Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Μιλάει για την 49χρονη που δέχτηκε επίθεση με υδροχλωρικό υγρό

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Νιώθω ότι δεν είμαστε ασφαλείς, μιλάω με πολλές γυναίκες που μου λένε το ίδιο»

Μία 49χρονη γυναίκα δέχθηκε επίθεση με υδροχλωρικό οξύ από άνδρα. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή Ανάληψη στη Μεσσήνη. Η ανυποψίαστη γυναίκα έφθασε στην εργασία της και μόλις πήγε να ανοίξει την πόρτα της επιχείρησης όπου εργάζεται, δέχθηκε επίθεση από τον άνδρα. Ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

Στην αρχή ο δράστης επιχείρησε να ακινητοποιήσει τη γυναίκα με πανί εμποτισμένο με το χημικό υγρό. Στη συνέχεια της το έριξε και στο πρόσωπο, προκαλώντας της έγκαυμα κοντά στο μάτι. Τελικά δεν μπόρεσε να την ακινητοποιήσει και τράπηκε σε φυγή.

Για το περιστατικό συνελήφθη ο πρώην σύζυγος της 49χρονης.

Η επίθεση ήταν παρόμοια με εκείνη στην Καλλιθέα, τον Μάιο του 2020. Όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι. Για το συμβάν αυτό μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Κουβέλη η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Είμαι σοκαρισμένη, ενημερώθηκα χθες. Κάθε φορά που ακούω κάποιο παρόμοιο περιστατικό, η αλήθεια είναι ότι με ταράζει. Ακόμα δεν το καταλαβαίνω πως ένας άνθρωπος μπορεί να προβεί σε μια τέτοια πράξη. Το σίγουρο είναι πως κάτι πρέπει να μας προβληματίσει.

Νιώθω ότι δεν είμαστε ασφαλείς, μιλάω με πολλές γυναίκες που μου λένε το ίδιο πράγμα. Άρα πιστεύω ότι πρέπει κάτι να αλλάξει δραστικά στην πρόληψη και μετά στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Ελπίζω η γυναίκα αυτή να τα καταφέρει, πιστεύω σε εκείνη. Έχω μάθει είναι δυνατή και εγώ σε ό,τι χρειαστεί εννοείται θα είμαι δίπλα της. Θέλω να πιστέψει στον εαυτό της! Ότι έχει τη δύναμη να το ξεπεράσει, η επιστήμη έχει προχωρήσει, υπάρχουν τρόποι να βοηθηθεί», ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Διαβάστε επίσης