Ιδέες για να μεταμορφώσεις το υπόγειο!


Όταν ακούς τη λέξη υπόγειο το μυαλό σου πάει αυτόματα σε μικρούς σκοτεινούς χώρους οι οποίοι χρησιμοποιούνται μόνο για αποθήκευση άχρηστων πραγμάτων.

Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να μεταμορφώσεις ένα υπόγειο.

Όταν ακούς τη λέξη υπόγειο το μυαλό σου πάει αυτόματα σε μικρούς σκοτεινούς χώρους οι οποίοι χρησιμοποιούνται μόνο για αποθήκευση άχρηστων πραγμάτων. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να μεταμορφώσεις ένα υπόγειο.
Η δημιουργία ενός ξενώνα, ένα ήσυχο γραφείο, ένα κελάρι για κρασιά ή ένα playroom, είναι μερικές μόνο ιδέες. Το μόνο που χρειάζεται για να μεταμορφώσεις το υπόγειο σου είναι όρεξη και φαντασία! Δες λοιπόν παρακάτω πώς να μετατρέψεις το σκοτεινό υπόγειο σε ένα ονειρικό μέρος!

Έλεγξε για υγρασία ή έντομα

Τα υπόγεια αποτελούν είναι χώροι που προσελκύουν έντομα και δημιουργούν μούχλα και επειδή είναι ένας χώρος που δεν επισκεπτόμαστε πολύ συχνά είναι εύκολο όλα αυτά να εξαπλωθούν χωρίς να το καταλάβουμε. Για να αποφύγεις λοιπόν κάτι τέτοιο, φρόντισε να κάνεις έναν καλό έλεγχο για τυχόν μούχλα ή έντομα πριν την πλήρη αναδιαμόρφωση του δωματίου.

Επίλεξε το σωστό υλικό για το πάτωμα

Το να επιλέξεις το σωστό υλικό για το πάτωμα του υπογείου δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Χρειάζεται ένα υλικό που να είναι ζεστό και ευχάριστο στο περπάτημα αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είναι ανθεκτικό στο νερό και στην υγρασία. Μία καλή λύση είναι το δάπεδο φελλού, πρόσεξε όμως να επιλέξεις φελλό καλής ποιότητας.

Δώσε προσοχή στη σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο

Συχνά οι σκάλες που οδηγούν στο υπόγειο είναι στενές με αποτέλεσμα η πρόσβαση να μην είναι εύκολη. Χρησιμοποίησε λοιπόν ανθεκτικά υλικά για λόγους ασφαλείας ενώ ταυτόχρονα μπορείς να παίξεις και με τα φώτα για να δημιουργήσεις μία σκάλα καλοφωτισμένη, η οποία θα διευκολύνει την πρόσβαση στο υπόγειο.

Εστίασε στο φωτισμό

Δυστυχώς στα υπόγεια το φως του ήλιου δεν φτάνει εύκολα με αποτέλεσμα να είναι σκοτεινά. Επέλεξε λοιπόν να τοποθετήσεις μεγάλα παράθυρα ώστε να φτάνει όσο το δυνατό περισσότερο φυσικό φως. Αν δεν θέλεις να μπεις όμως σε αυτή τη διαδικασία και θέλεις μια πιο απλή λύση, τότε μπορείς να προσθέσεις φώτα σε όλες τις μορφές: φωτιστικά οροφής, επιδαπέδια φωτιστικά, σποτάκια κτλ. Φρόντισε να επιλέξεις θερμούς τόνους καθώς θα χαρίσουν στο χώρο μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

Χρησιμοποίησε φυσικούς τόνους στα χρώματα

Τα έντονα χρώματα μπορεί να ανεβάζουν τη διάθεση αλλά κάνουν το ταβάνι να δείχνει χαμηλότερο και τους τοίχους στενότερους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο χώρος να φαίνεται μικρότερος από ότι είναι. Επειδή λοιπόν στα υπόγεια ο χώρος συνήθως είναι περιορισμένος, επέλεξε φυσικά χρώματα στους τοίχους και στα μεγάλα έπιπλα, όπως για παράδειγμα μπεζ και γκρι. Αν θέλεις να δώσεις χρώμα, μπορείς να το κάνεις προσθέτοντας διάφορα πολύχρωμα διακοσμητικά.

Όπως κατάλαβες, το υπόγειο δε χρειάζεται να είναι ο παραμελημένος χώρος του σπιτιού. Με μερικές απλές κινήσεις και σωστή διακόσμηση, μπορεί να μεταμορφωθεί πλήρως! Οπότε μην αφήνεις το χώρο να πάει χαμένος!

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα