Η βουκαμβίλια το χρώμα του καλοκαιριού

Μπήκε η άνοιξη και μύρισε καλοκαίρι σε όλο τον Πειραιά

Τα δέντρα έχουν ανθίσει,τα λουλούδια και τα αναρριχώμενα φυτά, όπως τα ριχοσπέρματα, τα γιασεμιά και οι βουκαμβίλιες ντύθηκαν με τα πολύχρωμα τους και ευωδιάζουν όλες τις γωνιές στην Καστέλα και στο Μικρολίμανο. Αν μας ρωτήσει κάποιος, με ποιο φυτό έχουμε συνδέσει το άσπρο των Ελληνικών νησιών μας, τα καλοκαιρινά μεσημέρια, αλλά και τα πανέμορφα δροσερά πρωινά, τότε όλοι θα σκεφτόμασταν τα υπέροχα μωβ, φούξια ,πορτοκαλί,άσπρα λουλούδια από τις πανύψηλες και πανέμορφες Βουκαμβίλιες

Είναι ένα υπέροχο  πανύψηλο αναρριχώμενο φυτό ,που μας ήρθε από την Βραζιλία

Την ανακάλυψε η Ζαν Μπαρέ με τον άντρα της και την έφερε στο Παρίσι. Ένα επιβλητικό πανέμορφο λουλούδι που όλοι εμείς οι Έλληνες το έχουμε συνδυάσει με το άσπρο των Κυκλάδων, τα πανέμορφα σοκάκια και τις αναμνηστικές φωτογραφίες μας, από τις διακοπές μας. Η βουκαμβίλια είναι ένα από τα πιο διάσημα αναρριχώμενα φυτά στη χώρα μας και την συναντάμε σε κηπους,σε μπαλκόνια σε περγκολες.Ειναι ένα εύκολο φυτό που ευδοκιμεί στην χώρα μας με πανέμορφα λουλούδια και πανύψηλη αφού μπορεί να φτάσει τα 12 μέτρα. Έχει γρήγορη ανάπτυξή και το μοναδικό ελάττωμα της είναι τα πολλά φύλα και τα λουλούδια της, πού πρέπει να μαζεύουμε κυρίως το φθινόπωρό.

Ας μάθουμε όμως μερικά πράγματα που θα μας βοηθήσουν να ευδοκιμήσει και στο δικό μας κήπο και μπαλκόνι και να το ομορφύνουν.

Αρχικά πρέπει να την προστατεύσουμε από τους έντονους βοριάδες οπότε πρέπει να την φυτεύουμε κάπου που δεν πιάνουν έντονοι αερηδες.Επισης οι νάνες βουκαμβιλιες, είναι ιδανικές να φυτευτούν σε γλάστρες. Η βουκαμβίλια αγαπάει τον ήλιο οπότε θέλει πολύ ηλιοφάνεια για να έχει πλούσια ανθοφορία. Ακόμα οι απαιτήσεις της σε νερό είναι πολύ μικρές οπότε θέλει λίγο πότισμα. Οι βουκαμβίλιες που έχουν φυτευτεί σε γλάστρα θέλουν πολύ καλή αποστράγγιση. Δεν χρειάζονται μεγάλη λίπανση, μόνο λίγο λίπασμα στις αρχές της άνοιξης αφού κλαδευτούν καλά τα ξερά κλαδιά του χειμώνα.

Δείτε ακόμα
Υπάρχει τρόπος να αφαιρέσω τη σάλτσα από το χαλί;

Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε, ότι είναι ένα πανέμορφο και εύκολο φυτό που αν προσέξουμε το πότισμα και τον ήλιο θα έχουμε ένα στολίδι στον κήπο και στο μπαλκόνι τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες .

Διαβάστε
ακόμα