Καθώς ο χειμώνας φέρνει το κρύο, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την απόλαυση μιας ζεστής σοκολάτας. Ακολουθώντας αυτήν την απλή συνταγή, θα δημιουργήσετε μια αρωματική, ζεστή σοκολάτα.
Υλικά:
- 2 κουταλιές σούπας κακάο ποιότητας
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/4 κουταλιάς του γλυκού αλάτι
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 φλιτζάνι σκούρα σοκολάτα, χοντροκομμένη
- 1/2 κουταλιάς του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Σαντιγί ή ζεστό γάλα αφρός για σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Κομμάτια σοκολάτας ή καραμέλα για διακόσμηση (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμότητα, ανακατέψτε το κακάο, τη ζάχαρη, και το αλάτι.
- Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί, αλλά όχι μέχρι το σημείο βρασμού.
- Προσθέστε τη σκούρα σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει πλήρως και το μίγμα να γίνει πλούσιο και κρεμώδες.
- Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
- Αφαιρέστε από τη θερμότητα και σερβίρετε σε κούπα.
- Προσθέστε σαντιγί ή ζεστό γάλα αφρός αν επιθυμείτε.
- Διακοσμήστε με κομμάτια σοκολάτας ή καραμέλα αν θέλετε να δώσετε έναν επιπλέον αέρα πολυτέλειας.