Μπορείς να την καταναλώνεις καθημερινά και πανεύκολα
Αυτό το «είσαι ό,τι τρως» είναι κλισέ αλλά ισχύει. Οι τροφές που καταναλώνουμε μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας, ενώ τον προστατεύουν και από νόσους όπως το Αλτσχάιμερ.
Ενώ υπάρχουν πολλές κατηγορίες τροφών που μας κάνουν καλό, όπως οι ξηροί καρποί, μία είναι που αποτελεί «κλειδί» για υγιή εγκέφαλο, σύμφωνα με τη νευροεπιστήμονα Λίζα Τζένοβα, η οποία αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Ορισμένα πράσινα φυλλώδη λαχανικά που όλοι μπορούμε να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο χωρίς κόπο, είναι:
- Kale
- Σπανάκι
- Μαρούλι
- Λάχανο
- Σέσκουλο
- Μποκ Τσόι
- Χόρτα μουστάρδας
Τα λαχανικά αυτά είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, η οποία είναι εξαιρετική για την εγκεφαλική και τη νευρολογική υγεία μας, αλλά και την ισορροπημένη ψυχική μας υγεία. Επίσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, συστατικό που συνδέεται με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, σύμφωνα με έρευνα. Τέλος, είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας, όπως η βήτα-καροτίνη και η λουτεΐνη.
Πηγή:https://jenny.gr