Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η μελιτζανοσαλάτα του Μοναχού Επιφάνιου

Απολαυστική και νόστιμη.

Η μελιτζανοσαλάτα του Επιφάνιου δεν γίνεται αλοιφή, αλλά έχει εμφανή τα κομμάτια της ψητής μελιτζάνας και απίστευτα βοτανικά αρώματα. Απολαυστική και νόστιμη.

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  4 μελιτζάνες φλάσκες
  •  3 – 4 σκελίδες σκόρδο, πολύ καλά ψιλοκομμένες
  •  1/2 μάτσο ψιλοκομμένος μαϊντανός
  •  1/2 μάτσο δυόσμος ψιλοκομμένος
  •  150 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
  •  24 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  •  70 ml ξίδι
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη μελιτζανοσαλάτα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, τις βάζουμε στο ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ψηθούν καλά. 
  3. Μπορούμε να τις ψήσουμε και στα κάρβουνα. Έτσι γίνονται πολύ πιο νόστιμες, αλλά απαιτούν περισσότερη δουλειά.
  4. Αφού λοιπόν τις ψήσουμε, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή τις αφήνουμε ολόκληρες (ό,τι μας αρέσει περισσότερο).
  5. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες στα πιάτα και στολίζουμε κυριολεκτικά με τα σκόρδα, τα ντοματίνια, τα καρύδια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  6. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι και περιχύνουμε από πάνω. Είναι έτοιμες για το τραπέζι. 

Μυστικά

Καλό θα είναι να σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές, διότι έτσι αναδεικνύονται άριστα τα αρώματα από το σκόρδο, το λαδόξιδο και τα μυρωδικά βότανα.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης