Αυτή η συνταγή για κερασόπιτα Μακεδονίας είναι απλά υπέροχη!
Ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα έρχεται να δώσει χρώμα και χαρακτήρα σε αυτό το απίθανο γλυκό!
Υλικά
- 360γρ. ζάχαρη
- 335γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 βανιλίνες
- 1 & 1/5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- μια πρέζα αλάτι
- 385γρ. αλεύρι
- 400γρ. κεράσια απύρηνα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
- Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα 25/25 3εκ. και το απλώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα κεράσια στο μείγμα, το ένα κοντά στο άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για περίπου 50′ λεπτά.
- Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη* και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com