Tο πιο νόστιμο ρύζι που μυρίζει θάλασσα!
Γρήγορο πιλάφι με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης, μέσα σε λίγα λεπτά, έχετε στο τραπέζι σας, το πιο νόστιμο ρύζι που μυρίζει θάλασσα! Αγαπώ τις συνταγές που γίνονται γρήγορα, με λίγα υλικά και στο τραπέζι χαλάνε κόσμο! Φτιάξτε το οπωσδήποτε.
Υλικά
Για το γρήγορο πιλάφι με γαρίδες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 kg καθαρισμένες γαρίδες
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 φλ. ρύζι
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο
- 4 φλ. νερό
- 2 πρέζα/ες κρόκο Κοζάνης
- Λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι (με καπάκι) ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πιπεριές για 3΄-4΄ (προσοχή να μην αλλάξουν χρώμα).
- Προσθέτουμε το ρύζι να λαδωθεί και ανακατεύουμε.
- Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες για τις γαρίδες με ρύζι, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε το βαθύ τηγάνι ή τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄ έως ότου σκάσει το ρύζι.
- Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό και τον κρόκο.
- Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για επιπλέον 5΄.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ταμπάσκο.
Πηγή: argiro.gr