Η ιδανική συνταγή για να φτιάξετε το τελειότερο πρωινό!
Λαχταριστή και τραγανή μπουγάτσα με κρέμα! Δοκιμάστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 250 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. κορν φλάορ
- 65 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 450 γρ. φύλλα κρούστας
- 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα που έχουμε πάνω στο μάτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ, το σιμιγδάλι, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσει.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25 x 35 εκ. και κόβουμε στη μέση τα φύλλα κρούστας ώστε να χωρέσουν.
- Τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα μέσα στο ταψί, αλείφοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο. Μόλις απλώσουμε περίπου 7 φύλλα χύνουμε μέσα στο ταψί την κρέμα, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Ακολουθάμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και το λιωμένο βούτυρο για να καλύψουμε από πάνω την κρέμα.
- Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 10′.
- Χαράζουμε με μαχαίρι κομμάτια μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Γαρνίρουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com