Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γρήγορη Μπουγάτσα

Η ιδανική συνταγή για να φτιάξετε το τελειότερο πρωινό!

Λαχταριστή και τραγανή μπουγάτσα με κρέμα! Δοκιμάστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!

Υλικά

  1. 1 λίτρο γάλα
  2. 250 γρ. ζάχαρη
  3. 30 γρ. κορν φλάορ
  4. 65 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  5. 3 αυγά
  6. 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  7. 1 κ.σ. βούτυρο
  8. 450 γρ. φύλλα κρούστας
  9. 250 γρ. λιωμένο βούτυρο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα που έχουμε πάνω στο μάτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ, το σιμιγδάλι, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσει.
  2. Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25 x 35 εκ. και κόβουμε στη μέση τα φύλλα κρούστας ώστε να χωρέσουν.
  4. Τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα μέσα στο ταψί, αλείφοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο. Μόλις απλώσουμε περίπου 7 φύλλα χύνουμε μέσα στο ταψί την κρέμα, φροντίζοντας να πάει παντού.
  5. Ακολουθάμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και το λιωμένο βούτυρο για να καλύψουμε από πάνω την κρέμα.
  6. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 10′.
  7. Χαράζουμε με μαχαίρι κομμάτια μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  8. Γαρνίρουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης