Με δύο μόνο υλικά, θα φτιάξεις το πιο γλυκό ποτό!
Ξέρεις ήδη ότι το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο και αυτές τις μέρες που «σκάει ο τζίτζικας» πρέπει να το εκμεταλλευτείς οπωσδήποτε! Σε αυτή τη συνταγή, θα φτιάξεις δροσερή γρανίτα καρπούζι για σένα, το ταίρι, τους φίλους και τα παιδιά σου…
Υλικά
700 γρ. καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
1/2 φλ. ζάχαρη
Κόβεις το καρπούζι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, το βάζεις στο μπλέντερ και το πολτοποιείς. Ρίχνεις τον πολτό του καρπουζιού σε μία κατσαρόλα και προσθέτεις τη ζάχαρη. Ανακατεύεις καλά και όταν πάρει βράση περιμένεις για 1 περίπου λεπτό και το αφαιρείς από τη φωτιά. Μοιράζεις το μείγμα σε παγοθήκες και τις βάζεις στην κατάψυξη για 4-5 ώρες. Όταν παγώσουν ρίχνεις τα παγάκια στο μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθούν.
Ρίχνεις τη γρανίτα σε παγωμένα ποτήρια και στολίζεις αν θέλεις με ένα φύλλο βασιλικού!