Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γλυκόξινο κοτόπουλο με σόγια

Νόστιμο!

Ένα εύκολο και εξωτικό γεύμα που θα δώσει μια διαφορετική πινελιά στην καθημερινότητά μας!

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  •  700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους περίπου 2-3 εκ.
  •  40 ml ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. σούπας σουσάμι

Για τη μαρινάδα

  •  100 ml σόγια
  •  70 ml μέλι της αρεσκείας μας
  •  2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
  •  40 ml χυμός λεμονιού
  •  1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1/2 – 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γλυκόξινο κοτόπουλο ξεκινάμε με τη μαρινάδα και τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με 120 ml νερό και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει». Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε το σουσάμι, ανακατεύουμε να αναμειχθεί με όλα τα υλικά και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος.
  3. Σε ένα μικρό ταψί ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη μαρινάδα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  5. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να καραμελώσει στην επιφάνεια.
  6. Σερβίρουμε το γλυκόξινο κοτόπουλο συνοδεύοντας με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο μπολ σερβιρίσματος και με αφράτο ρύζι.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης