Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γλυκοπατάτες φούρνου

Οι γλυκοπατάτες είναι ένα λαχανικό που έχει γίνει αρκετά διάσημο τα τελευταία χρόνια.

Οι γλυκοπατάτες είναι ένα λαχανικό που έχει γίνει αρκετά διάσημο τα τελευταία χρόνια.

Είναι πολύ γλυκές και συνδυάζονται πολύ ωραία με όλα τα πιάτα, καθώς μπορείς να κάνεις πολλούς συνδυασμούς. Εμείς επιλέξαμε να σου δείξουμε πως μπορείς εύκολα και απλά να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο και υγιεινό ορεκτικό έχοντας ως κύριο υλικό τη γλυκοπατάτα.

Υλικά

  • 3-4 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε καλά και πλένουμε τις γλυκοπατάτες. Έπειτα τις κόβουμε σε μπαστουνάκια και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι, το πιπέρι, τη πάπρικα, το σκόρδο, το κρεμμύδι σε σκόνη και το θυμάρι. Ρίχνουμε μέσα τις κομμένες πατάτες και ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα. Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τις γλυκοπατάτες μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Συνόδευσε τες με ένα ντιπ της επιλογής σου και εντυπωσίασε!

Διαβάστε επίσης