Το γλυκό του κουταλιού καρότο είναι το χειμωνιάτικο γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε
Εύκολο, γρήγορα και φυσικά νόστιμο. Το συγκεκριμένα γλυκό του κουταλιού είναι άκρως γευστικό ενώ μπορείτε να το απολαύσετε με το γιαούρτι σας, με ένα κέικ ή ακόμα και σκέτο.
Δείτε επίσης: Μαρμελάδα αχλάδι
Υλικά
- 500 γραμμάρια καρότα
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κλαράκι αρμπαρόριζα
- ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη
- 1 φλιτζάνι νερό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με νερό και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά. Έπειτα τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
Στη συνέχεια σε ένα άδειο κατσαρολάκι βάζουμε το 1 φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα και το αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε και τα καρότα, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει. Το γλυκό μας είναι έτοιμο και μπορούμε να το διατηρήσουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Δείτε επίσης: