Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γλυκό σταφύλι παραδοσιακό

Όλη η γεύση και το άρωμα του σταφυλιού σε ένα βάζο.

Υλικά

Βάρος: 1.300 γρ.

  •  1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα, λεπτόφλουδο
  •  1/2 κιλό ζάχαρη
  •  1/2 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
  •  1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
  •  1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γλυκό σταφύλι, πρώτα πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το σταφύλι.
  2. Βγάζουμε τις ρώγες από τα κοτσανάκια τους και τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 10 ώρες.
  4. Την επομένη, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε το σταφύλι για 10 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού. Προσοχή, να μην βράσει περισσότερο.
  5. Ξαφρίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη για ένα 24ωρο.
  7. Μετά προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και ξαναβράζουμε το γλυκό για 10 λεπτά. Ξαφρίζουμε πάλι, αν χρειάζεται.
  8. Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και το λεμόνι.
  9. Σε αυτή τη φάση το γλυκό σταφύλι έχει δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης