Η αυθεντική συνταγή για το γλυκό Σάρλοτ με κόκκινα φρούτα
Το γλυκό Σάρλοτ είναι ένα Βουργουνδικό γλυκό με φρούτα και μπισκότα. Είναι πεντανόστιμο, πολύ εύκολο και το μόνο σίγουρο είναι ότι εκτός του ότι θα εντυπωσιάσει τους πάντες, θα τους κάνει όλους να σου ζητάνε τη συνταγή!
Υλικά
- 300 γρ. μίγμα κόκκινων φρούτων
- 250 γρ. ανθότυρο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- Χυμό 1 λεμονιού
- 4 φύλλα ζελατίνας
- 150 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
- 200 γρ. ανάμικτα κόκκινα φρούτα
Εκτέλεση
Αρχικά μουσκεύεις τα φύλλα ζελατίνας σ ’ένα μπολ με κρύο νερό για 10’. Μετά τα βάζεις μέσα στο χυμό του λεμονιού που έχεις ζεστάνει για να διαλυθούν τελείως ανακατεύοντας με τα δάχτυλα. Έπειτα αναμιγνύεις καλά το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος που έχεις χτυπήσει με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Στη συνέχεια προσθέτεις λίγο- λίγο το χυμό λεμονιού με τη και τα δουλεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα και προσθέτεις τα 300 γρ. από τα φρούτα. Βάζεις μια σειρά σαβουαγιάρ στα τοιχώματα μιας φόρμας με έλασμα. Έπειτα γεμίζεις την φόρμα με το μίγμα κρέμας-φρούτων και σκεπάζεις την επιφάνεια με μια στρώση σαβουαγιάρ.
Βάζεις το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 5 ώρες και μετά ξεφορμάρεις με προσοχή. Τέλος γαρνίρεις με τα υπόλοιπα φρούτα και απολαμβάνεις!