Γλυκό Ψυγείου τύπου Ekmek!
Όταν μας περισσεύουν υλικά το μόνο που χρειάζεται είναι μία συνταγή όπως αυτή, για να τα μεταμορφώσουμε σε κάτι άλλο! Χρησιμοποιήστε το τσουρέκι ή τη βασιλόπιτα που σας έχει μείνει για να φτιάξετε φανταστικό Γλυκό Ψυγείου τύπου Ekmek!
Yλικά
- τσουρέκι ή βασιλόπιτα
- 400 γρ. σιρόπι
- 1 βανιλίνη
- 8 κ.σ. κορν φλάορ
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 300 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- τριμμένα αμύγδαλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το τσουρέκι ή την βασιλόπιτα που μας περίσσεψε, σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε σε ένα ταψί σε ένα ταψί 20/30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 150 βαθμούς, για 10′. Σιροπιάζουμε με 400 γρ. σιρόπι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ, 500 ml γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει. Βάζουμε τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί το βούτυρό μας. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει για 20′.
- Απλώνουμε και στρώνουμε, με σπάτουλα, την κρέμα μας στο ταψί και βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να γίνει σαντιγύ.
- Στρώνουμε τη σαντιγύ μας στο ταψί με το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Κόβουμε σε κομμάτια στολίζουμε με σαντιγύ, πασπαλίζουμε με τριμμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com