Νόστιμο, δροσερό και με νότες λεμονιού!
Αυτή η συνταγή για γλυκό ψυγείου με λεμόνι είναι μία ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα! Φτιάξτε το πανεύκολα ακολουθώντας τα βήματα!
Yλικά
- 2 κρόκοι αυγών
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. σαβαγιάρ
- 1 φακελάκι ζελέ
- 415 ml καυτό νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, το ξύσμα από λεμόνι, το γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να βράσει το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα μας σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Χτυπάμε την κρέμα μας με το ραβδομπλέντερ να αφρατέψει.
- Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ σε ένα μπολ με γάλα και τα στρώνουμε σε ένα μακρόστενο ταψί ή πυρέξ .Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ με τη σπάτουλα, βάζουμε δεύτερη στρώση με σαβαγιάρ (βουτηγμένα σε γάλα) και απλώνουμε την άλλη μισή κρέμα.
- Αδειάζουμε ένα φακελάκι ζελέ λεμόνι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το καυτό νερό ανακατεύοντας και το βάζουμε για 40′ λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Αδειάζουμε το ζελέ πάνω στο γλυκό μας, το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com