Αυτό το γλυκό με το τσουρέκι που περίσσεψε θα σας ξετρελάνει!
Φανταστικό και πολύ εύκολο γλυκό για να μην πετάξετε το τσουρέκι που περίσσεψε. Γλυκό με τσουρέκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Αυτό το γλυκό με το τσουρέκι που περίσσεψε θα σας ξετρελάνει! Λαχταριστό και ζουμερό, με μία ιδέα σοκολάτας και μοναδικά αρώματα.
Υλικά
- 500 γρ. τσουρέκι
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
- 6 αυγά σε θερμ. δωμ.
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 3 φλ. γάλα
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1 φλ. σταφίδες
- 1/2 φλ. κονιάκ
- 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας
Για το πασπάλισμα
- Άχνη ζάχαρη
- Κανέλα
Eκτέλεση
Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και έπειτα σε μπουκιές. Τις βάζουμε σε οβάλ πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να βουτυρωθεί το τσουρέκι. Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ και τα αφήνουμε για 1 ώρα να μουλιάσουν. Στραγγίζουμε καλά τις σταφίδες και τις σκορπάμε στο τσουρέκι.
Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας για το γλυκό με τσουρέκι. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, το ξύσμα και τις βανίλιες. Περιχύνουμε το τσουρέκι, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 4 ώρες στο ψυγείο.
Κατόπιν, το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 30΄, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε το γλυκό με τσουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 50΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό στο κέντρο. Πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr