Εσείς ακόμα να την δοκιμάσετε;
Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιά! Έχει γίνει πάταγος στο ίντερνετ με αυτή τη συνταγή! Εσείς ακόμα να την δοκιμάσετε;
Υλικά
Για το σιρόπι:
- 250 γρ. καυτό νερό
- 250 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα
- 90 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κορν φλάορ
- 2 κρόκοι
- 2 βανιλίνες
- 40 γρ. βούτυρο
Bάση:
- 1 πακέτο φρυγανιές
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάορ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να βράσουν.
- Μόλις βράσει η κρέμα, ρίχνουμε τις βανιλίνες, το βούτυρο και ανακατεύουμε
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το καυτό νερό και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βουτάμε 1 πακέτο παξιμάδια στο σιρόπι και αφού τα βάλουμε σε 2 στρώσεις σε ένα ταψί 20×30 εκ., ρίχνουμε το σιρόπι που περίσσεψε.
- Χτυπάμε την κρέμα με ραβδομπλέντερ, την απλώνουμε πάνω στα παξιμάδια και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Προσθέτουμε σαντιγί από πάνω και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Σημειώσεις από τον Σεφ
- Αν θέλουμε σοκολατένια γεύση, προσθέτουμε 200 γρ. κουβερτούρα μόλις βράσει η κρέμα.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την βανιλίνη με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
- Αντί για κανέλα, μπορούμε να πασπαλίσουμε μα κακάο.
Πηγή: dimitrismichailidis.com