Γιουβέτσι με μύδια και κουσκούς, ένα λαχταριστό θαλασσινό φαγάκι, ουζάτο και πικάντικο!
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. μύδια ψίχα, κατεψυγμένα
- 350 γρ. κουσκούς χοντρό
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
- 2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 80 ml ούζο
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι καγιέν
Διαδικασία
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Το αδειάζουμε σε πήλινο σκεύος ή σε ταψί φούρνου, προσθέτουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα ούζου και το κουσκούς.
- Ρίχνουμε τόσο ζεστό νερό όσο να καλύψει τα υλικά.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μύδια και το υπόλοιπο ούζο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
πηγή:https://www.gastronomos.gr