Ένα εύκολο ανοιξιάτικο γιουβέτσι με αρακά, ντοματίνια, κεφαλοτύρι και μπόλικο δυόσμο για άρωμα.
Υλικά
Μερίδες: 4 – 6
- 350 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 350 γρ. αρακάς φρέσκος, καθαρισμένος ή κατεψυγμένος
- 500 γρ. ντοματίνια
- 3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 4 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 1-1,2 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών ή ζεστό νερό
- 200 γρ. κεφαλοτύρι, χοντροτριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το γιουβέτσι με αρακά και ντοματίνια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τον κουρκουμά, τα ντοματίνια και το σκόρδο για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε σε μέτριο ταψί.
- Προσθέτουμε στο ταψί τον αρακά, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κεφαλοτύρι, περιχύνουμε με τον ζεστό ζωμό ή το νερό και ψήνουμε χωρίς καπάκι για 35 λεπτά ή µέχρι να φουσκώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά. Κάθε τόσο ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε. Αν τα υγρά σωθούν νωρίτερα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό σε μισάνοιχτο φούρνο για 5 λεπτά και σερβίρουµε.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr