Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γίγαντες με μάραθα γιαχνί

Ένα διαφορετικό μαγείρεμα

Συνοδεύουμε αυτούς τους μυρωδάτους γίγαντες με χωριάτικο ψωμί αλειμμένο με μαλακιά φέτα, ρίγανη, ελιές και πιπερίτσες τουρσί.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  350 γρ. γίγαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς
  •  4-5 ξερά φύλλα φασκόμηλο, τριμμένα
  •  8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  1 μάτσο μάραθα, ψιλοκομμένα
  •  1/3 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  •  1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  •  ο χυμός και το ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  τα φύλλα από 5 κλωνάρια δυόσμο
  •  10 ντοματίνια, κομμένα το καθένα στα 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γίγαντες με μάραθα γιαχνί, αρχικά ρίχνουμε, σε μια κατσαρόλα, τους γίγαντες, το φασκόμηλο και μπόλικο νερό να τους υπερκαλύπτει.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αλατίζουμε και τους στραγγίζουμε.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
  5. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μάραθα, το γλυκό και καυτερό μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  7. Ρίχνουμε τους βρασμένους γίγαντες και αλατοπίπερο.
  8. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το ξύσμα και τον λεμονοχυμό, αλατοπίπερο, τον δυόσμο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  2. Μοιράζουμε τους γίγαντες με τα μάραθα στα πιάτα και από πάνω γαρνίρουμε με το μείγμα από τα ντοματίνια και τον δυόσμο.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης