Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γίδα βραστή

Επειδή Φθινοπωριάζει

Μία ρωμαλέου χαρακτήρα βουνίσια συνταγή, ιδανική για τα χειμωνιάτικα κρύα. Φτιάχνεται χωρίς ντομάτα, με ελάχιστα υλικά και άφθονη δάφνη, στην οποία η συνταγή αυτή χρωστά την εξαίσια ευωδιά της, καθώς δένει θαυμάσια με τη ρουστίκ νοστιμιά της γίδας.

Υλικά

Μερίδες: 6
  • Διαδικασία

    Για το κρέας

    1. Για να φτιάξουμε τη γίδα βραστή, ξεκινάμε πλένοντας τη γίδα και τη βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με άφθονο νερό, που να την καλύπτει καλά.
    2. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και, όταν το νερό πάρει μια-δυο βράσεις, τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και πετάμε το νερό.
    3. Πλένουμε πάλι τα κομμάτια της γίδας και τα βάζουμε ξανά στην (καθαρισμένη) κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό που να τα καλύπτει κατά 4-5 εκ.
    4. Ρίχνουμε το πιπέρι, λίγο αλάτι και τα δαφνόφυλλα και αφήνουμε το νερό να πάρει μία βράση.
    5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 2½-3 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ καλά
    6. Περίπου 30 λεπτά πριν γίνει το κρέας, βγάζουμε δύο κομμάτια από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε άλλη, μικρότερη, μαζί με τις πατάτες, τα καρότα και το σέλινο.
    7. Προσθέτουμε νερό τόσο που να τα καλύπτει, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, αλλά να μη διαλύονται – στο διάστημα αυτό θα έχει ολοκληρωθεί και το μαγείρεμα της γίδας που σιγοβράζει μαζί τους.
    8. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα ρίχνουμε στη μεγάλη κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
    9. Σερβίρουμε τη βραστή γίδα με τα λαχανικά, όσο είναι όλα καυτά, και συνοδεύουμε με τυρί φέτα και ζυμωτό ψωμί.

    Πηγή:www.gastronomos.gr

    Διαβάστε επίσης