Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιατί το καλοκαίρι μας καθυστερεί η περίοδος

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αντιμετωπίζουμε μια μικρή καθυστέρηση στην περίοδο

Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας, καθώς είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο το καλοκαίρι να εμφανίζουμε διαταραχές στον κύκλο. Παρακάτω θα βρεις μερικούς από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες που συμβάλλουν στην καθυστέρηση της περιόδου μας.

Εκδρομές

Μπορεί οι εκδρομές να είναι η ανάσα που χρειαζόμαστε, αλλά αλλάζουν εντελώς το πρόγραμμά μας. Με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η περίοδός μας. Επίσης, οι κλιματικές αλλαγές και οι αλλαγές του χώρου σχετίζονται με τις διαταραχές του κύκλου.

Ύπνος

Το καλοκαίρι λόγω της χαλαρότητας που έχει η εποχή δεν είναι λίγες οι φορές που μεταβάλλουμε το πρόγραμμα του ύπνου μας. Οι διαταραχές ύπνου, είναι άμεσα συνδεδεμένες με διαταραχές του κύκλου. Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι επαρκώς και σύντομα ο κύκλος σου θα σταθεροποιηθεί.

Άσκηση

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η δραστηριότητα αυξάνεται. Ακόμα και το κολύμπι που κάνουμε στη θάλασσα μπορεί να θεωρηθεί άσκηση. Μπορεί η γυμναστική να έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας αλλά η απότομη αύξηση της επηρεάζει την παραγωγή των ορμονών, που ρυθμίζουν τον κύκλο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διαταραχές.

Διαβάστε επίσης