Γιατί πρέπει να συμπεριλάβετε το γιαούρτι στην καλοκαιρινή σας διατροφή

Γιαούρτι με φρούτα και δημητριακά

Φάτε το ως επιδόρπιο ή ως ένα γρήγορο σνακ με ξηρούς καρπούς

Ενώ τα φρούτα και οι χυμοί θα σας βοηθήσουν να νικήσετε τη ζέστη, το γιαούρτι είναι γεμάτο πρωτεΐνες και δροσίζει αμέσως το σύστημα κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Πάρτε το ως επιδόρπιο ή ένα γρήγορο σνακ με ξηρούς καρπούς, αυτό έχει διάφορα οφέλη. Δεν έχετε πειστεί ακόμα γιατί πρέπει να συμπεριλάβετε το τυρόπηγμα στη διατροφή σας το καλοκαίρι; Συνέχιστε να διαβάζετε..

Βοηθά στην πέψη

Το γιαούρτι βοηθά στην καταπολέμηση προβλημάτων πέψης που μπορεί να υποφέρουμε τα καλοκαίρια. Σας βοηθά να αντιμετωπίσετε προβλήματα στο στομάχι και ανακουφίζει το σύστημα. Είναι επίσης χορταστικό, ώστε να μην χρειάζεται να καταφύγετε στην κατανάλωση πρόχειρου φαγητού αν πεινάτε.

Ανεβάζει τη διάθεσή σας

Τα καλοκαίρια είναι μια περίοδος παραπόνων και συνοφρυωμάτων. Έτσι, την επόμενη φορά που θα πέσει η διάθεσή σας, απλώς περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα μπολ με γιαούρτι, επειδή η έρευνα δείχνει ότι τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσής σας. Μπορεί να μην είναι ένα αντικαταθλιπτικό από μόνο του, αλλά σίγουρα σας βοηθά να αισθανθείτε καλύτερα.

Απώλεια βάρους

Θα κάνουμε τα πάντα για την απώλεια βάρους, σωστά; Αλλά ένας από τους απλούστερους τρόπους για να χάσετε αυτά τα περιττά κιλά είναι να τρώτε γιαούρτι. Ενώ είναι γνωστό ότι μειώνει το λίπος στην κοιλιά, αυτή η τροφή βοηθά επίσης στη διατήρηση του βάρους υπό έλεγχο. Απλά θυμηθείτε να το φάτε σκέτο και να μην προσθέσετε ζάχαρη.

Κάνει τα οστά πιο δυνατά

Σήμερα αρκετές γυναίκες υποφέρουν από εξασθένηση των οστών και έλλειψη ασβεστίου. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αρθρίτιδας στο μέλλον. Γι’ αυτό φροντίστε να τρώτε τακτικά ένα μπολ με γιαούρτι για να παραμείνετε σε φόρμα και υπέροχα!

Δείτε ακόμα
Πως να αντιμετωπίσεις την υπνηλία μέσα στη μέρα!

Διαβάστε
ακόμα