Ένα παλιό, γνώριμο και οικείο κομμάτι του εαυτού μας θα πρέπει να “πεθάνει”
Γιατί άραγε τόσοι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κάνουν αλλαγές στη ζωή, στη δουλειά και σε άλλους τομείς της ζωής τους;
Αυτό οφείλεται στο ότι κάθε αλλαγή μοιάζει με “γέννα και θάνατο” ταυτόχρονα. Ένα παλιό, γνώριμο και οικείο κομμάτι του εαυτού μας θα πρέπει να “πεθάνει”. Για να δώσει χώρο να “γεννηθεί” ένα καινούργιο και άγνωστο.
Δείτε επίσης: Δημήτρης Παπανώτας: Το επικριτικό σχόλιο για την Ιωάννα Μαλέσκου
Και αυτό επιφέρει πόνο. ΑΛΛΑ, ο πόνος της αλλαγής ξεχνιέται όταν τα οφέλη αυτού που άλλαξε γίνουν εμφανή! Τότε που όταν αποκτήσεις το όμορφο σώμα, ξεχνάς την εξαντλητική δίαιτα! Tότε που παίρνεις το πτυχίο σου, ξεχνάς τα ξενύχτια και τα διαβάσματα. Τότε που κερδίζεις το μετάλλιο, ξεχνάς τις ώρες της κοπιαστικής προπόνησης!
Στις ημέρες μας λοιπόν, η ικανότητα να μπορούμε να συμπλέουμε νικηφόρα με τις αλλαγές είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων εκείνων που κατορθώνουν να βγαίνουν νικητές μέσα από κάθε λογής δυσκολία, εμπόδιο και τραυματική περιπέτεια.
Στο βιβλίο μου “Το μονοπάτι της αλλαγής” εξηγώ και αναλύω ακόμα δέκα σημαντικούς λόγους που δυσκολευόμαστε να κάνουμε αλλαγές. Παράλληλα, δίνω λύσεις, ιδέες και πρακτικές που μας βοηθούν να γίνουμε Masters of Change (Κυρίαρχοι των Αλλαγών) και όχι θύματα τους!
Πηγή: akis-angelakis.com
Δείτε επίσης: