Δυστυχώς με αυτόν τρόπο δεν το διατηρείς
Κυριαρχεί η άποψη ότι ο καλύτερος τρόπος για να συντηρήσεις το ψωμί του τοστ είναι να το βάζεις στο ψυγείο, όπως όλα τα υπόλοιπα υλικά και φαγητά. Αυτό όμως δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το ψωμί του τοστ είναι αναπόσπαστο κομμάτι από κάθε νοικοκυριό, καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο για αλμυρά όσο και για γλυκά σνακ. Ειδικά αν έχεις παιδιά αποτελεί την πιο εύκολη και γρήγορη λύση για το κολατσιό τους.
Το ψωμί του τοστ είναι φτιαγμένο για να μένει μαλακό και αφράτο για αρκετές μέρες. Αρκετοί είναι όμως εκείνοι οι οποίοι θεωρούν πως αν το αποθηκεύσουν στο ψυγείο θα διατηρηθεί φρέσκο για ακόμα περισσότερες μέρες. Μέγα λάθος!
Στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς αντίθετο. Όταν βάζεις το ψωμί στο ψυγείο τα μόρια του αμύλου αποσπούν τα μόρια του νερού και αρχίζουν να παίρνουν το αρχικό τους σχήμα. Το αποτέλεσμα; Το ψωμί να αποκτά μία σκληρή υφή και να μπαγιατεύει πολύ πιο γρήγορα! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι τον χειμώνα το ψωμί μπορεί «χαλάει» πιο γρήγορα.
Δείτε επίσης: