Γιατί χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια μέρα “τεμπελιάς”;

Μια μέρα “τεμπελιάς” είναι απαραίτητη για όλους!

Είναι πολλές φορές που η καθημερινότητα μας βάζει σε μία δύνη υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε τον εαυτό μας. Να μην ακούμε τα θέλω του και να τον κουράζουμε συνεχώς. Να δουλεύουμε πολλές ώρες, να κάνουμε δουλειές στο σπίτι και να αφιερώνουμε μόνο λίγες ώρες ύπνου σε αυτόν. Αυτός, όμως, δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Ούτε είναι η πραγματική ξεκούραση που θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις. Για αυτό και είναι σημαντικό, να του χαρίζουμε μια ημέρα “τεμπελιάς” γιατί το αξίζει. Φυσικά, αυτή η free μέρα αφορά τα πάντα: από το να μην κάνεις καμία δουλειά, να μη βάλεις πλυντήριο, ή να μη γυμναστείς.

Όσον αφορά την αποχή από τη γυμναστική, μόνο όφελος μπορεί να προσφέρει, καθώς έτσι θα αναδομηθούν οι ιστοί και το σώμα θα μπορέσει να δυναμώσει. Φυσικά, όταν κάνεις συνέχεια με διάφορα πράγματα μπορεί να νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο των πραγμάτων, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Γιατί αυτή η σκέψη, είναι αφορμή για να αισθάνεσαι το μόνιμο βάρος που σε καταβάλλει. Κάνε στον εαυτό σου δώρο μία ημέρα “τεμπελιάς” την εβδομάδα ή το μήνα και επέλεξε πώς θα την σπαταλήσεις.

Μπορείς να φας το αγαπημένο σου γλυκό, να κάνεις μαραθώνιο σειρών, να μιλήσεις στους αγαπημένους σου ανθρώπους ή να ακούσεις μουσική. Μπορείς να πας για μπάνιο στη θάλασσα, να παίξεις video games ή απλώς να χουζουρέψεις στο κρεβάτι. Επίσης, αυτό θα σε βοηθήσει να τα βρεις με τον εαυτό σου, να προγραμματίσεις το μέλλον και τα όνειρά σου. Πρέπει να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, γιατί στο τέλος της ημέρας αυτός είναι ο πίστος σου φίλος. Επίσης, μετά από μια ημέρα “τεμπελιάς” σου, η όρεξη και η ενέργεια για τις επόμενες μέρες θα είναι διαφορετική!

Δείτε ακόμα
Αυτή είναι η ερώτηση που σημείωσε ρεκόρ στο Google

Διαβάστε
ακόμα