Γιατί χρειάζεται να απέχεις 1 ολόκληρη μέρα από τα social media;

Ένα break την εβδομάδα σίγουρα θα ήταν αρκετό…

Ακούμε πολύ συχνά πόσο σημαντικό είναι να κάνεις logout από τα social media και από τον υπολογιστή, έτσι ώστε να ξεκουράσεις τα μάτια σου από την οθόνη αλλά και για να θυμηθείς πως ήταν η ζωή πριν το Facebook, το Instagram και όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές.

Τι κάνεις όμως, όταν η δουλειά σου εξαρτάται από αυτό; Από το να είσαι όλη την ώρα στον υπολογιστή και να γράφεις; Κι όμως, η ψηφιακή αποτοξίνωση, μπορεί να γίνεται κάθε μέρα, έστω και σε συγκεκριμένες στιγμές. Αν εργάζεσαι στο σπίτι, μπορείς να αφήσεις το κινητό σου σε άλλο δωμάτιο, ή να παραμένεις συνδεδεμένος κατά τη διάρκεια της δουλειάς και να μπαίνεις ξανά την άλλη μέρα.

Βέβαια, για σένα που εργάζεσαι καθημερινές, είναι πιο εύκολο να κάνεις την αποτοξίνωσή σου το Σαββατοκύριακο. Τώρα, αν το κρίνεις απαραίτητο, ενημέρωσε φίλους και οικογένεια ότι μπορούν να σε βρουν μόνο τηλεφωνικά και όχι ιντερνετικά, καθώς δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το κινητό. Eίναι σημαντικό να βάλεις τα όριά σου γιατί μόνο εσύ ξέρεις πόση αποτοξίνωση μπορείς να αντέξεις!  

Tip: Ειδικά όταν νιώθεις ότι παθαίνεις burnout και ότι δεν μπορείς να σκεφτείς ή να κοιτάξεις άλλο μια οθόνη, τότε πρέπει να κάνεις διάλειμμα. Και όχι διάλειμμα 10 λεπτών. Αφιέρωσε στον εαυτό σου μία ώρα, ακόμα κι αν «ο κόσμος καίγεται»…

Δείτε ακόμα
2 διατροφικοί "μύθοι" που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις!

Διαβάστε
ακόμα