Γιαουρτογλυκό από την Αργυρώ

Forever Woman

Γιαουρτογλυκό με ζελέ κρέμα και γιαούρτι από την Αργυρώ.

Γιαουρτογλυκό, ένα πανεύκολο και πολύ γρήγορο γλυκό για τα καλοκαιρινά σας απογεύματα. Ελαφρύ γλυκό ψυγείου με ζελέ που θα σας ξετρελάνει. Έχει μπισκότα, καραμέλα γάλακτος, και φράουλες και γίνεται στο τσακ μπαμ με σπιτική φανταστική γεύση.

Υλικά

  • 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 συσκ. καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
  • 2 συσκ. μπισκότα της αρεσκείας σας απλά ή γεμιστά
  • 1 ζελέ φράουλα
  • Λίγες φράουλες ή κόκκινα φρούτα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα.
  • Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
  • Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
  • Ανακατεύουμε.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
  • Ακουμπάμε το τσέρκι (φόρμα) δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
  • Αδειάζουμε το γλυκό με ζελέ και γιαούρτι και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα.
  • Αδειάζουμε το ζελέ πάνω στο γλυκό με ζελέ και γιαούρτι από την Αργυρώ και κόκκινα φρούτα.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.

Για το σερβίρισμα

  • Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr