Γεμιστές πιπεριές με φέτα

Γεμιστές πιπεριές με φέτα

Η φρεσκάδα και η νοστιμιά αυτού του πιάτου είναι μοναδική.

Οι γεμιστές πιπεριές με φέτα είναι ένα πιάτο πασπαρτού, αφού μπορείς να τις φτιάξεις ως συνοδευτικό σε ένα μπουφέ, ως κυρίως πιάτο αλλά κι ως μεσημεριανό και πάντα να εντυπωσιάζει. Η φρεσκάδα και η νοστιμιά αυτού του πιάτου είναι μοναδική. Αν λοιπόν θες ένα άκρως ελαφρύ και καλοκαιρινό φαγητό οι γεμιστές πιπεριές είναι η ιδανική επιλογή!

Υλικά

  • 10 πιπεριές κέρατο ή κανονικές σε ότι χρώμα επιθυμείς
  • Μισό κιλό φέτα
  • 2 ντομάτες
  • Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις πιπεριές πετώντας τα σπόρια που έχουν στο εσωτερικό τους και τις ανοίγουμε στη μέση. Σε ένα ταψί, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε πάνω του τις πιπεριές κομμένες στη μέση. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Στη συνέχεια σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας σε τρίμματα, τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Γεμίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές με τη γέμιση, τις κλείνουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Το πιάτο μας είναι έτοιμο!

Διαβάστε
ακόμα