Αν ψάχνεις ένα πιάτο ελαφρύ, καλοκαιρινό και νόστιμο τα γεμιστά κολοκύθια φούρνου, είναι η τέλεια επιλογή
Ένα πιάτο εύκολο με λίγες θερμίδες, λίγα υλικά και καθόλου κόπο ήρθε πραγματικά για να σου λύσει τα χέρια.
Υλικά
- 5-10 κολοκύθια ανάλογα το μέγεθος τους
- 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια
- 1 ολόκληρο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 καρότο
- Μία μεγάλη πράσινη πιπεριά
- Μία συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
- 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Καθάρισε και κόψε κάθετα στα 2, τα κολοκύθια μας. Με ένα μικρό κουτάλι, αφαίρεσε το εσωτερικό τους και βάλε τη μέσα σε ένα μπολάκι. Άπλωσε τα άδεια κολοκύθια στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού αφού το αλείψεις με λίγο λάδι ή βάλεις ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί καλά. Ψιλοκόβουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τη πιπεριά. Τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι και τα τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη και το βάζουμε και αυτό μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη σάρκα από τα κολοκύθια που έχουμε αφήσει στην άκρη. Χαμηλώνουμε ελάχιστα τη φωτιά για να τσιγαριστούν όλα τα υλικά μαζί για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τη ρίγανη και τη πάπρικα και ψήνουμε τον κιμά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τον κιμά μας να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του και έτοιμος.
Τέλος, γεμίζουμε τα κολοκύθια μας με τη γέμιση κιμά κοτόπουλου και απλώνουμε από πάνω μπόλικο κίτρινο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.