Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γαρίδες στο φούρνο με βούτυρο γαρίδας

Από την Αργυρώ!

Γαρίδες στο φούρνο με σκόρδο, μανιτάρια, κόλιανδρο, πιπεριά τσίλι και τζίντζερ. Το βούτυρο γαρίδας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε οποιοδήποτε πιάτο θαλασσινών θέλετε.

Υλικά

16

γαρίδες με κέλυφος300 gr

φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα4 κ.σ.

βούτυρο γαρίδας2 φλ.

βρασμένο ρύζι μπασμάτι2

λάιμ για σερβίρισμαΛίγο

φρέσκο κόλιανδρο

ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΡΙΔΑΣ

1 κ.σ.

ελαιόλαδο1 κ.σ.

βούτυρο1 κ.σ.

κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελ.

σκόρδο1 κλων.

θυμάρι4

γαρίδες ολόκληρες με κέλυφος30 ml

κονιάκ125 gr

μαλακό βούτυρο

Αλάτι

ΠιπέριΛίγο

ξύσμα λάιμ1 κ.σ.

τζίντζερ τριμμένο1

πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΡΙΔΑΣ

  1. Ζεσταίνουμε τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο μαζί με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρουμε τις γαρίδες με το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν οι γαρίδες και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ.
  5. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Βάζουμε τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
  7. Αλέθουμε πολύ καλά μέχρι οι γαρίδες και τα κελύφη τους να γίνουν πολτός.
  8. Μόλις λιώσουν τελείως τα κελύφη από τις γαρίδες, προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο σταδιακά, κουταλιά-κουταλιά, με το μίξερ πάντα σε λειτουργία.
  9. Πολτοποιούμε ξανά τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα βουτύρου και πολτοποιημένης γαρίδας
  10. Περνάμε το μείγμα από λεπτή σίτα πιέζοντας με μια σπάτουλα ή κουτάλι.
  11. Προσθέτουμε προαιρετικά αλάτι και πιπέρι στο βούτυρο γαρίδας.
  12. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ξύσμα λάιμ και την καυτερή πιπεριά.
  13. Ανακατεύουμε τα υλικά.
  14. Αφήνουμε το βούτυρο γαρίδας να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  15. Χρησιμοποιούμε όσο βούτυρο γαρίδας χρειαζόμαστε για την συνταγή και το υπόλοιπο το διατηρούμε στην κατάψυξη για μελλοντικό μαγείρεμα.
  16. Είναι ιδανικό για ριζότο, μακαρονάδες και σούπες.
  17. Μόλις παγώσει το βούτυρο γαρίδας το τυλίγουμε σε ρολό μέσα σε μεμβράνη και το συντηρούμε στην κατάψυξη.
  18. Κάθε φορά που χρειαζόμαστε λίγο, κόβουμε φέτα από το ρολό βουτύρου για να ενισχύσουμε την γεύση μιας θαλασσινής συνταγής.

πηγή:https://www.argiro.gr

Διαβάστε επίσης