Αγαπημένη και νόστιμη συνταγή για μικρούς και μεγάλους!
- 500 γρ. γαρίδες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 καρότο
- 1 κολοκύθι
- 1/2 σελινόριζα
- 1 φινόκιο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 συσκ. κριθαράκι
- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για τη Bisque
- Τα κεφάλια από τις γαρίδες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κλων. σέλερι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2-3 κλων. μαϊντανό
- Λίγους κόκκους πιπέρι
- 1 φλ. κρασί λευκό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια.
Αφαιρούμε το έντερο της γαρίδας από τη ράχη.
Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ όλα τα λαχανικά με ένα μαχαίρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και να κρατήσουμε μόνο το άρωμα του.
Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις διατηρούμε ζεστές και σκεπασμένες.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και την ζεστή bisque.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ξαναβάζουμε τις γαρίδες με τα ζουμιά τους στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε τακτικά.
Τέλος, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Αν βράζουμε σε δυνατή φωτιά εξατμίζονται τα υγρά οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό για να βράσει σωστά.
Όταν θα σερβίρετε το κριθαράκι θα πρέπει να έχει αρκετή υγρασία γιατί όσο μένει ρουφάει τα υγρά του και στεγνώνει.
Πηγή: https://www.argiro.gr