Η πιο απλή συνταγή για όλα τα γούστα
Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτές τις τυρένιες μπουκίτσες που λιώνουν στο στόμα και ικανοποιούν τον ουρανίσκο σου στο 100%; Οι τυροκροκέτες είναι υπέροχες για συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο που έχεις επιλέξει, ενώ αν θέλεις κάτι ελαφρύ για βράδυ μπορείς να τις καταναλώσεις άφοβα.
Αυτή τη φορά μπορείς να τις φτιάξεις μόνη σου με αυτή την πολύ απλή συνταγή. Αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες και σε λίγη ώρα, το τυρί τους θα λιώνει στο στόμα σου…
Υλικά
1/3 του φλιτζανιού νερό
2 κουτ. της σούπας βούτυρο ανάλατο
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αυγό
1 σκελίδα πιπέρι καγιέν
1 σκελίδα μαύρο πιπέρι, τριμμένο
1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα για μαρινάρισμα
1 κουτ. του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
200 γρ. τυρί mozzarella
4 φλιτζάνια ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα, βράζεις το νερό, το βούτυρο και το αλάτι. Προσθέτεις το αλεύρι και αμέσως μειώνοντας τη φωτιά, σε μέτρια επίπεδα, ανακατεύοντας παράλληλα με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις πάρει την υφή ζύμης, απομακρύνεις από το μάτι.
Μεταφέρεις τη ζύμη σε ένα μπολ. Αφήνεις να κρυώσει (όχι, όμως, πολύ) για 5 – 7 λεπτά. Προσθέτεις το αυγό, το πιπέρι καγιέν και το μαύρο πιπέρι. Με μία σπάτουλα, ανακατεύεις προσεκτικά, για να δημιουργηθεί συμπαγής ζύμη. Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις να κρυώσει για μία ώρα. Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμειγνύεις και ζεσταίνεις τη σάλτσα για μαρινάρισμα, το βαλσάμικο και τη ρίγανη για περίπου 10 λεπτά.
Αναμειγνύεις τη σάλτσα, τη ζύμη και τη mozzarella σε ένα μεγάλο μπολ. Φοράς γάντια και αρχίζεις να δημιουργείς μικρές μπαλίτσες. Σε ένα τηγάνι με καμένο ηλιέλαιο, αρχίζεις να τηγανίζεις τις μπαλίτσες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις τοποθετείς σε ένα χαρτί, για να απορροφηθεί το λάδι.