Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φτιάξε εύκολα σπιτικούς λουκουμάδες!

Μια γλυκιά συνταγή που συνδυάζεται υπέροχα με μέλι και κανέλα

Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες είναι το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων και μας θυμίζουν γιαγιά! Τώρα, μπορείς να τους φτιάξεις μόνη σου με αυτή την απλή συνταγή…

Υλικά

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ξίδι
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
5-6 κ.σ. μέλι
κανέλα σε σκόνη
σουσάμι λευκό

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το νερό λίγο-λίγο και ανακατεύεις καλά με το σύρμα. Προσθέτεις το ξίδι και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζεις τη ζύμη με μια πετσέτα και το αφήνεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το ηλιέλαιο και περιμένεις να κάψει.

Παίρνεις με ένα βρεγμένο κουτάλι ζύμη και τη ρίχνεις προσεχτικά στο καυτό λάδι. Γυρνάς τους λουκουμάδες μέσα στο λάδι ώστε να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές. Τους αφαιρείς έναν-έναν και τους τοποθετείς σε μια βαθιά πιατέλα. Ρίχνεις από πάνω το μέλι, την κανέλα και το σουσάμι όσο είναι ακόμη ζεστοί και σερβίρεις.

Διαβάστε επίσης