Έτσι θα εκμεταλλευτείς το super φρούτο αυτής της εποχής
Η αλήθεια είναι ότι το κέικ σαν συνταγή, εκτός από πανεύκολη, είναι και ένα σνακ το οποίο μπορεί η οικογένεια να καταναλώνει όλη την ημέρα. Μπορείς να το παίρνεις μαζί στη δουλειά, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και όπου αλλού θέλεις (εκτός από το γυμναστήριο). Αυτή τη φορά, θα φτιάξουμε μαζί κέικ με αχλάδια και ξηρούς καρπούς.
Υλικά
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
4 ασπράδια αυγών
2/3 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βάζεις σε ένα μπολ τα αχλάδια με τη ζάχαρη, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για 1 ώρα. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνεις τη φόρμα ή ένα μικρό ταψί. Ρίχνεις σε ένα μπολ τα ασπράδια, τα καρύδια και το λάδι.
Προσθέτεις τα υλικά από το πρώτο μπολ και χτυπάς καλά με το σύρμα. Ρίχνεις στο μείγμα το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα και συνεχίζεις το χτύπημα. Το απλώνεις στην φόρμα και το ψήνεις για 1 περίπου ώρα. Για να σιγουρευτείς ότι είναι έτοιμο βυθίζεις μια οδοντογλυφίδα κι αν δεν υπάρχουν υπολείμματα το αφαιρείς από το φούρνο το αφήνεις λίγο να κρυώσει και σερβίρεις.