Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλυκύτητα των μήλων με την πικάντικη γεύση της κανέλας
Το φθινόπωρο, η αίσθηση του κρύου αρχίζει να εισβάλλει στον οργανισμό μας και τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα για να σας ζεστάνει. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλυκύτητα των μήλων με την πικάντικη γεύση της κανέλας και τις θεραπευτικές ιδιότητες των ροζιών.
Υλικά:
- 1 μεγάλο μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γ. χονδροκομμένη κανέλα ή 1 ραβδί κανέλας
- 2 κ.γ. ρόζιες
- 500 ml νερό
- Μέλι για γλύκανση (προαιρετικά)
- Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό. Όταν αρχίζει να βράζει, προσθέστε τις φέτες μήλου, την κανέλα και τις ρόζιες.
- Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, ώστε τα υλικά να αποδεσμεύσουν τα αρώματά τους και το νερό να πάρει το χρώμα των ροζιών.
- Σουρώστε το ρόφημα για να αφαιρέσετε τα στερεά υλικά.
- Επιστρέψτε το στην κατσαρόλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε μέλι αν θέλετε για γλύκανση.
- Σερβίρετε σε ένα μεγάλο ποτήρι και προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο στην κορυφή.
- Αυτό το ρόφημα είναι ιδανικό για να σας ζεστάνει από το εσωτερικό κατά τη διάρκεια των ψυχρών φθινοπωρινών απογευμάτων. Επιπλέον, είναι γεμάτο αντιοξειδωτικές
Image by Freepik