Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φθινοπωρινό Ρόφημα με Κανέλα και Μήλο

Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλυκύτητα των μήλων με την πικάντικη γεύση της κανέλας

Το φθινόπωρο, η αίσθηση του κρύου αρχίζει να εισβάλλει στον οργανισμό μας και τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα για να σας ζεστάνει. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλυκύτητα των μήλων με την πικάντικη γεύση της κανέλας και τις θεραπευτικές ιδιότητες των ροζιών.

Υλικά:

  • 1 μεγάλο μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. χονδροκομμένη κανέλα ή 1 ραβδί κανέλας
  • 2 κ.γ. ρόζιες
  • 500 ml νερό
  • Μέλι για γλύκανση (προαιρετικά)
  • Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό. Όταν αρχίζει να βράζει, προσθέστε τις φέτες μήλου, την κανέλα και τις ρόζιες.
  • Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, ώστε τα υλικά να αποδεσμεύσουν τα αρώματά τους και το νερό να πάρει το χρώμα των ροζιών.
  • Σουρώστε το ρόφημα για να αφαιρέσετε τα στερεά υλικά.
  • Επιστρέψτε το στην κατσαρόλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε μέλι αν θέλετε για γλύκανση.
  • Σερβίρετε σε ένα μεγάλο ποτήρι και προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο στην κορυφή.
  • Αυτό το ρόφημα είναι ιδανικό για να σας ζεστάνει από το εσωτερικό κατά τη διάρκεια των ψυχρών φθινοπωρινών απογευμάτων. Επιπλέον, είναι γεμάτο αντιοξειδωτικές

Image by Freepik

Διαβάστε επίσης