Φθινοπωρινό Ριζότο με Μανιτάρια και Κάστανα

Forever Woman

Το τέλειο πιάτο για ένα κρύο φθινοπωρινό βράδυ

Αυτό το ριζότο είναι το τέλειο πιάτο για ένα κρύο φθινοπωρινό βράδυ, προσφέροντας έναν συνδυασμό γεύσεων και υφών που θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο!

Υλικά:

  • 1 κούπα ρύζι Arborio για ριζότο
  • 3 κούπες ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια (π.χ. πλευρώτους ή λεπιωτές), κομμένα σε φέτες
  • 150 γρ. κάστανα, βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανός για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κάστανα και τα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστεί σωστά.
  • Ρίχνουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί.
  • Αρχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό, μια σταγόνα κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το ρύζι να γίνει αλ dente και ο ριζότο να πάρει κρεμώδη υφή.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  • Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό γαρνιρισμένο στην κορυφή.

Image by vecstock on Freepik