Φτιάξτε αυτή τη Φρουτένια Τούρτα
Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να δοκιμάζουμε πιο δροσερές και ελαφριές συνταγές! Φτιάξτε αυτή τη Φρουτένια Τούρτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής και τρελάνετε μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
- παντεσπάνι ή κέικ
- γάλα
- ινδοκάρυδο
- 500 γρ. χυμός μήλο, πορτοκάλι, καρότο
- 500 γρ. γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 βανιλίνες
- 100 γρ. φυτική σαντιγύ, προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αλείφουμε με γάλα το παντεσπάνι ή το κέικ, με πινέλο ζαχαροπλαστικής.
- Πασπαλίζουμε το παντεσπάνι ή το κέικ, με ινδοκάρυδο.
- Βάζουμε το παντεσπάνι ή το κέικ σε ένα τσέρκι στρόγγυλο 20 εκ. .
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον ανάμεικτο χυμό, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσει το μείγμα μας.
- Απλώνουμε το μείγμα με το χυμό πάνω στο παντεσπάνι ή κέικ, πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να βράσει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε ακόμη μια βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο, απλώνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε το γλυκό μας κι αν θέλουμε (προαιρετικά) αλείφουμε το πάνω μέρος με 100 γρ. φυτική σαντιγύ.
Πηγή: dimitrismichailidis.com