Φριτάτα ομελέτα με λαχανικά

Forever Woman

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με ό,τι υλικά έχετε στο ψυγείο

Φριτάτα, ομελέτα με αυγά και λαχανικά. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με ό,τι υλικά έχετε στο ψυγείο για όλες τις ώρες που θα λατρέψετε! Ψήστε την φριτάτα για λίγα λεπτά στο τηγάνι και μετά τελειώστε το ψήσιμο στο φούρνο και θα δείτε πόσο αφράτη θα γίνει!

Υλικά

  • 3 φέτες bacon κομμένο σε φέτες
  • 3 φρέσκα τρυφερά κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4-5 αυγά
  • 100 γρ. τυρί κομμένο σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα-κασέρι-μοτσαρέλα)
  • Λίγο σχοινόπρασο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Η φριτάτα με αυγά και λαχανικά, είναι μια φουσκωτή ομελέτα που γίνεται αρχικά στο τηγάνι και μετά τη βάζουμε στο φούρνο.
  • Για να τη φτιάξουμε, θα χρησιμοποιήσουμε ένα τηγάνι 20-22 εκατ.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον για 2΄.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά και τα κολοκύθια. Σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2΄.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτριο, προς χαμηλό- μέτριο.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά. Ρίχνουμε το τυρί το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε το σχοινόπρασο.
  • Περιχύνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα χτυπημένα αυγά.
  • Ελαφρά ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, τα αυγά με τα υλικά της φριτάτας.
  • Αφήνουμε τη φριτάτα για 4 με 5 λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται, πάντα σε χαμηλή φωτιά κι ενώ το κέντρο της θα είναι ακόμα υγρό, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο, κάτω από το καυτό γκριλ για 4-5΄ επιπλέον να ροδίσει.
  • Τη βγάζουμε σε πιατέλα. Κόβουμε σε κομμάτια τρίγωνα και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.

Πηγή: argiro.gr