Festive Salad με πατάτες και ρόδι

Forever Woman

Πώς θα φτιάξεις αυτό το λαχταριστό Χριστουγεννιάτικο πιάτο;

Σίγουρα έχεις φτιάξει τις κλασικές Χριστουγεννιάτικες σαλάτες, πάνω-κάτω όλες πράσινες με ρόδι, λάδι, βαλσάμικο, κλπ. Μιας και φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, τι θα’ λεγες να κάνουμε μια αλλαγή και να δούμε κάτι, που δεν είναι τόσο δροσερό, αλλά σίγουρα είναι πιο νόστιμο; Η δική μας σαλάτα θα είναι άκρως χειμωνιάτικη, με γήινα χρώματα και αρώματα, baby γλυκοπατάτες, ψητό σκορδάκι, δεντρολίβανα, φέτα και ρόδι! 

Υλικά:

-2 κιλά πατάτες baby

-2 γλυκοπατάτες

-4 σκελίδες σκόρδο

-0,5 κιλό φέτα

-Σπόρια από 1/2 ρόδι

-2 κλαδάκια δεντρολίβανο

-Ελαιόλαδο

-Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Στην αρχή πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκέυος. Τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε στο σκεύος τα σκόρδα με τη φλούδα και τα κλαδιά δεντρολίβανου. Στη συνέχεια, αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο, ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180ο βαθμούς. Παράλληλα, καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε σε μορφή στικς. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Πέντε λεπτά προτού τελειώσει το ψήσιμο, σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας, πάνω από τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, περιχύνουμε με λίγο ακόμα αλάτι (ή και πιπέρι αν χρειάζεται). Ανακατεύουμε με τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε με μπόλικο… πνεύμα των Χριστουγέννων! 

Διαβάστε
ακόμα