Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φασολάκια λαδερά από την Αργυρώ!

Με λίγες θερμίδες!

Τα κοκκινιστά φασολάκια είναι το πιο αγαπημένο λαδερό φαγητό. Είναι από τα φαγητά που τρως χωρίς τύψεις γιατί έχει λίγες θερμίδες. Αν δεν έχεις χρόνο να καθαρίσεις φρέσκα φασολάκια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένα.

Υλικά

1 kg

φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα2

πατάτες2

κολοκύθια3/4 φλ.

ελαιόλαδο1

ξερό κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο3 σκελ.

σκόρδο σπασμένες1 kg

ντομάτες τριμμένες1/2 ματσ.

μαϊντανό ψιλοκομμένο1/2

δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πρώτα καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα φασολάκια.

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες.
  2. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα.
  3. Αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, και τα κολοκυθάκια.
  5. Μετά από 2 – 3 λεπτά, προσθέτουμε και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά.
  6. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε τα φασολάκια.
  7. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
  8. Αφού περάσει το σαραντάλεπτο, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο το δυόσμο και το μαϊντανό.
  9. Βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
  10. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε πάντα τα υγρά.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Παρόλο που η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη, συχνά τα φασολάκια καταλήγουν στο πιάτο λιωμένα από το πολύ βράσιμο, σχεδόν διαλυμένα και κολυμπούν σε μια σάλτσα νερουλή με πολύ λάδι.
  2. Όσο αγαπώ τα λαδερά φαγητά, τόσο απεχθάνομαι το πολύ λάδι στο πιάτο μου. Θέλω τα φασολάκια μου βρασμένα τόσο, ώστε να κρατούν το σχήμα τους και η φρεσκάδα τους να φαίνεται σε κάθε μπουκιά. Θέλω το ελαιόλαδο σχεδόν να μη φαίνεται αλλά να νιώθω την πλούσια γεύση του.
  3. Καταρχήν η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια και δεν χρειάζεται να βράζουν πολύ ώρα. Αν τα φασολάκια σας είναι τρυφερά και σωστά καθαρισμένα, γύρω στα 3/4 ώρας είναι αρκετός χρόνος, ώστε να βράσουν σωστά από την αρχή του σοταρίσματος μέχρι το τέλος.
  1. Δε θέλουν ανακάτεμα στην κατσαρόλα. Μην τα ανακατεύετε στο σοτάρισμα και στο βράσιμο. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να τα σπάσετε και να τα κάνετε κομμάτια.
  2. Ελαφρύ κούνημα της κατσαρόλας από τα χερούλια και απαλή ανάδευση στο σοτάρισμά τους, είναι αρκετά.
  3. Το σιγανό μαγείρεμα επίσης είναι απαραίτητο για να μη λιώσουν και να κρατηθούν ολόκληρα. Όσο για τη ντομάτα, θα τη ρουφήξουν οι πατάτες στο βράσιμο και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.
  4. Τα μαγειρεμένα φασολάκια συντηρούνται, αφού κρυώσουν, στη συντήρηση του ψυγείου για 2 ημέρες ή στην κατάψυξη για μήνες.
  5. Αποψύξτε τα βγάζοντας τα από την κατάψυξη και αφήνοντάς τα στη συντήρηση του ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ.

Tips

  • Τα φασολάκια είναι ένα ντελικάτο υλικό και η μοναδική τους γεύση θα παραμείνει μοναδική αν αποφύγετε το νερό. Δεν βάζω ποτέ νερό στην κατσαρόλα. Τα αφήνω να βράζουν στα δικά τους υγρά και στο ζουμί της φρέσκιας ντομάτας.

πηγή:https://www.argiro.gr

Διαβάστε επίσης