Τα μελωμένα κρεμμύδια κάνουν την διαφορά
Έχει περισσή γλύκα από τα τηγανητά, μελωμένα κρεμμύδια, κοκκινίζει από τις πάπρικες και έχει μοναδική σπιρτάδα από το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Είναι η φασολάδα του μήνα!
Υλικά
Μερίδες: 4
- 300 γρ. ψιλά λευκά φασόλια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
- 3-4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα πικάντικη
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την φασολάδα με πάπρικα, λεμόνι και τηγανητά κρεμμύδια, πρώτα στραγγίζουμε τα φασόλια.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια μαζί με 5 φλιτζ. τσαγιού νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το θυμάρι και τις πάπρικες και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.
- Βάζουμε στον πολυκόφτη 1 κουτάλα της σούπας από τη φασολάδα και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Την αδειάζουμε στη φασολάδα, σκορπίζουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι στη φασολάδα και σερβίρουμε.








