Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φανουρόπιτα

Εύκολο, νόστιμο και αγαπημένο

Του Αγ. Φανουρίου πλησιάζει και είναι η τέλεια αφορμή να φτιάξουμε το αγαπημένο μας γλυκό. Πάμε να δούμε πως!

Υλικά

  • 1⅓ κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 1 κούπα ηλιέλαιο + επιπλέον για το ταψί
  • 1½ κούπα χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για το ταψί
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα καρύδια, σπασμένα
  • 1 κούπα σταφίδες ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κρυσταλλική ζάχαρη, το σπορέλαιο, τον χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα. Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά, και στο τέλος τις σταφίδες με τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά. Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε τη φανουρόπιτα με ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε επίσης