Δοκιμάστε την εύκολη συνταγή
Δοκιμάστε την εύκολη συνταγή για ένα αφράτο τιραμισού χωρίς αυγά, με καφέ, μασκαρπόνε και σαντιγί!
Υλικά
- 420 ml γάλα, κρύο
- 2 κ.γ. espresso
- 1 φάκελος σαντιγί στιγμής Mac Magic
- 200 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- κακάο για πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε ένα μπρίκι τα 220 ml γάλα, τον espresso και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Το σουρώνουμε μέσα σε ένα βαθύ μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα για 4′ το υπόλοιπο γάλα και τον φάκελο με τη σαντιγί στιγμής Mac Magic.
- Μόλις περάσουν τα 4′ σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μασκαρπόνε ή την κρέμα τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα για 30″.
- Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ στο μπολ με τον espresso και τα στρώνουμε σε ένα τσέρκι ή ταψί 20 εκ.
- Απλώνουμε τη μισή κρέμα.
- Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο μπολ με τον espresso και τα βάζουμε πάνω από την κρέμα.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
- Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
Πηγή: dimitrismichailidis.com